خواص ماهی خشک

unnamed-1

امروزه تکنولوژی نگهداری مواد غذایی در کشورهای صنعتی به پیشرفت‎های چشم گیری دست یافته است. این پیشرفت ها باعث گردید تا با استفاده از تکنولوژی های دقیق و با کارایی بالا، مدت ماندگاری مواد غذایی افزایش یابد.
اولین عامل مؤثر در افزایش مدت ماندگاری کلیه مواد غذایی کاهش رطوبت آنها تا حد مناسب می باشد.خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری مواد غذایی توسط بشر می باشد. خشک کردن علاوه بر جلوگیری از فساد و ضایع شدن ماده غذایی باعث تولید محصولی با کیفیت بالا و هزینه پائین می شود.

مزیت خشک کردن ماهی:

منظور از خشک کردن گرفتن رطوبت از ماهی است، عمل خشک کردن ماهی باعث استحکام بافت گوشت ماهی می شود. روش های مختلفی برای اینکار وجود دارد، که معمولی ترین روش ها افزودن نمک، اعمال فشار مکانیکی، تبخیر رطوبت از سطح محصول هستند.
ماهی حدوداً ۷۵ تا ۸۵ درصد آب است و در شرایط طبیعی در دمای حدود ۵ درجه یا بالاتر به سرعت مورد هجوم میکروارگانیسم ها قرار می گیرد از این رو خشک کردن پایداری محصول در برابر تغییرات نامطلوب را افزایش می‎دهد.

مراحل تولید ماهی خشک شده:

مرحله اول: کاهش رطوبت با سرعت ثابت
در طی مرحله اول در حالیکه سطح ماهی مرطوب است و تبخیر از سطح انجام می‎گیرد، سرعت خشک شدن فقط به وضعیت هوای اطراف ماهی بستگی خواهد داشت از به همین دلیل این سرعت تابعی خواهد بود از سرعت جریان هوا، وسعت سطح محصول و مقدار گرمایی که در واحد زمان از هوا به محصول انتقال پیدا می کند. باید توجه داشت که تبخیر آب نیازمند گرما بوده و مقدار آن حدود ۲۸/۲ کیلو ژول به ازاء هر گرم در فشار اتمسفر است.
مرحله دوم: دوره خشک شدن با سرعت کاهشی
مرحله دوم در زمانی آغاز می گردد که بیشتر رطوبت سطح ماهی تبخیر شده باشد در این  حالت آب موجود در درون عضله باید از قسمت داخلی عضله به سطح برسد. با توجه به اینکه نفوذ آب از عمق به سطح آهسته تر از تبخیر سطحی انجام می گیرد لذا مرحله نفوذ، سرعت خشک شدن را کاهش می دهد. در این شرایط سرعت نفوذ تابعی خواهد بود از ساختمان بافتی محصول، درجه حرارت، طول مسیری که باید برای انتقال طی شود و بسیاری متغیرهای دیگر.
مشخصه این مرحله بطور کلی کاهش سرعت خشک شدن است که دلیل آن خشک شدن هر چه بیشتر محصول و نتیجتاً مسیر طولانی تری است که آب برای رسیدن به سطح باید طی نماید.

شرکت فرآوری صیادان جوان جاسک:

شرکت ها و افراد بسیاری در زمینه خشک کردن ماهی فعالیت میکنند، اما بسیاری از آنها از روشهای غیر استاندارد استفاده میکنند که این امر موجب میگردد تا محصول نهایی دارای فساد و یا ناخالصی های مانند خاک باشد.
شرکت ما با تجربه ی چندین ساله در امر فرآوری انواع ماهی خشک جهت مصارف خوراکی و صنعتی اعم از خوراک دام و طیور، خوراک آبزیان و کودهای ارگانیک با یکپارچه سازی فرآیند های آماده سازی با استاندارهای روز دنیا و رعایت نکات بهداشتی توانسته با عرضه محصولی با کیفیت بالا و سرشار از فسفر، پروتئین و کلسیم، سهم بزرگی از بازار خرید و فروش این محصول را در کشور از آن خود کند.
حجم تولید این محصول در شرکت ما در  هفته ۳۳۰  تا ۵۷۰ تن در جنوب کشور می باشد.
در حال حاضر ما تولید کننده و تامین کننده ۸۷ کارخانه بزرگ پودر ماهی و کارخانه تولید غذای دام و طیور و غذای آبزیان در سراسر کشور هستیم.

روش خشک کردن ماهی در شرکت ما:

در شرکت ما خشک کردن ماهی، کاملا طبیعی و در نور مستقیم آفتاب و به صورت کاملا ارگانیک و سنتی و استاندارد صورت می گیرد زیرا این روش باعث می شود خواص ماهی و کیفیت آن هرگز از بین نرود.
در صورتی که روش های خشک کردن ماهی توسط بسیاری از شرکت های تولیدی با دستگاه های صنعتی انجام می شود که این روش های خشک کردن ماهی باعث از بین رفتن کیفیت و خواص این محصول می گردد.
روش خشک کردن در شرکت ما، روش آفتابی می باشد، که به دو خشک کردن ماهی به زمینی و خشک کردن ماهی به روش هوایی انجام می شود. که با متوسط ۸ الی ۱۰ ساعت آفتاب در روز و دمای حداکثر ۳۸ درجه سانتی گراد ، ۸ تا ۱۰ روز وقت لازم دارد. ماهی که به طور صحیح خشکانده شده است باید محتوی ۱۲ تا ۱۵ درصد رطوبت باشد.

کاربرد ماهی خشک:

با توجه به خواص بسیار زیاد، این محصول کاربردهای فراوانی دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارخانه‌های تولید پودر ماهی: این ماهی در این کارخانه ها پودر شده و جهت تولید غذای دام و طیور و کود برای کشاورزی ها و باغات مورد استفاده قرار می گیرد.
  • مصارف خوراکی:  این ماهی در تهیه بسیاری از مواد غذایی از جمله سس خوراکی، مهیاوه، بله ماهی، سور و…  استفاده می‌شود. یکی از بهترین غذاهای سنتی این منطقه که به‌واسطه این ماهی به دست می‌آید مهیاوه است. مَهوه یا مهیاوه، که به عربی مِشاوَه گفته می‌شود، به‌جز مناطق ساحلی بندرلنگه از خوردنی‌های شهرستان‌های جنوب استان فارس و استان هرمزگان به شمار می‌آید.
  • مصارف حیوانی: این ماهی به دلیل ارزش غذایی و پروتئین بالایی که دارد پس از فرآوری به عنوان خوراک دام و طیور، خوراک آبزیان، مورد استفاده قرار میگردد.
  • روغن ماهی: روغن این ماهی برای موارد بهداشتی و آرایشی و تهیه کود کشاورزی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

چرا بهتر است ماهی خشک را از شرکت فرآوری صیادان جوان جاسک تهیه نمائید؟

  • تحویل سریع:تمامی کارخانه‌ها و شرکت‌هایی که قصد خرید این محصول را دارند می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن قرارداد خرید را با شرکت ما منعقد کنند.
  • امکان صادرات و ارسال به تمامی استان های ایرانشرکت ما از بزرگ ترین تولید کنندگان این محصول در خاورمیانه است، و در حال حاضر تولید کننده ۸۷ شرکت در داخل و خارج از کشور می باشد. و با توجه به تولید با کیفیت، به تمامی استان های ایران و کشورهای سریلانکا، کویت، اندونزی، عمان، هند، امارات متحده عربی، پاکستان، غنا، روسیه، چین، مالزی، قطر، صادر می شود.
  • ادغام روشهای سنتی و تکنولوژیهای روز دنیاشرکت ما با داشتن به روزترین و مجهزترین دستگاه‌ها و متخصص‌ترین نیروهای کاری توانسته با ادغام روشهای سنتی و تکنولوژیهای روز دنیا به محصولی با کیفیت بالا و بدون ناخالصی دست یابد.
  • امکان تولید تناژ بالاشرکت ما این نوید را به مصرف کنندگان و کارخانجات تولید خوراک دام و طیور و خوراک آبزیان می دهد که این شرکت توان تولید و تامین تمام نیاز این نوع کارخانجات را دارد. کارخانه ما از بزرگ ترین تولید کنندگان این محصول در خاور میانه می باشد که ظرفیت تولید ۳۳۰ تا ۵۷۰ تن در هفته را دارد.
  • دارای مجوز فعالیتمحصول تولیدی این مجموعه با مجوز جهاد کشاورزی و شیلات و  همگام با معیارهای خط مشی سازمان دامپزشکی و اداره کل استاندارد درجهت بهبود کیفیت و سلامت می باشد.
  • ارزان ترین قیمت بازاربه دلیل تولید عمده ی این محصول و انجام تمامی مراحل صید، فرآوری و حمل و نقل، قیمت این محصول برای شما مشتریان گرامی ارزان ترین قیمت خرید و فروش در بازار است، و شما پس از خرید محصولی به شرط آنالیز را از ما تحویل می گیرید.
  • حمایت از صیادان با تجربهصیادان با تجربه ما تمام تلاش خود را برای عرضه محصولی با کیفیت یکنواخت به بازار می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات
akiba

میگو صادراتی

میگو صادراتی یکی از آبزیان با گونه های متنوعی است که علاوه بر ارزش غذایی بالا از نظر اقتصادی نیز ارزش بالایی دارد و در

ادامه مطلب »